Stoofpotje met rundvlees

Simone Recepten Laat een reactie achter

Nu de dagen kort en koud zijn vind ik het heerlijk om stoofpotjes te maken. Zelf doe ik dit gewoon in een stoofpan maar je zou ze eventueel ook in een slowcooker kunnen maken. Om de stoofpotjes extra voedzaam te maken voeg ik vaak bottenbouillon toe, maar je kunt ook gewoon water gebruiken. De hoeveelheid  die je nodig hebt ligt een beetje aan je pan en de hoeveelheid groenten die je gebruikt. Zelf zorg ik ervoor dat net niet alles onder het vocht zit aangezien er ook nog wat vocht verdampt tijdens het stoven. Het vocht wat als laatst nog overblijft vormt extra lekkere jus. Als bijgerecht zou je nog rijst of aardappels kunnen serveren, maar het stoofpotje zelf is vullend genoeg. Van onderstaande hoeveelheid eten wij met ons gezin 2 dagen. Ideaal dus voor de drukkere dagen 1 keer in de keuken 2 maaltijden.

Ingrediënten

300 gram runderlappen
250 gram champignons
125 gram spekjes
2 kleine flespompoenen
250 gram wortels
250 gram sperziebonen
100 gram doperwtjes
3 tomaten
3 teentjes knoflook
2 rode uien
+/- 400 ml water of bottenbouillon
kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Smelt wat kokosolie in een stoofpan en bak hierin de spekjes samen met de rode ui, knoflook en champignons. Voeg nu de in stukjes gesneden runderlappen toe en bak deze bruin. Voeg hierna water of bottenbouillon toe zodat het vlees kan stoven om lekker mals en zacht te worden. Snij de flespompoen en wortel in stukjes en voeg deze samen met de sperziebonen toe aan het gerecht. Laat het geheel nu op een zacht vuurtje stoven. Roer af en toe in de pan en proef of de groenten al zacht genoeg zijn. Wanneer dit het geval is kun je de doperwtjes en in stukjes gesneden tomaat toevoegen.

stoofpotje 1 stoofpotje 2 stoofpotje 3 stoofpotje 4

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *