Food blog swap: Wortelsalade met feta

Simone Food blog swap, Recepten 1 Reactie

Zoals je van de week kon lezen was ik vorige maand even niet bezig met recepten maken. Deze maand ben ik wel op tijd met mijn bijdrage aan de food blog swap. De site die ik deze keer toegewezen kreeg was Pien’s keuken. Na wat twijfelen besloot ik voor de wortelsalade te gaan. Hoewel ik meestal helemaal geen zuivel eet maak ik af en toe een uitzondering. Goeie fetakaas is daar 1 van. Een paar keer per jaar maak ik er iets mee en dan geniet ik er extra van. Wat ik onder goeie feta versta? Daar bedoel ik feta die gemaakt is van schapenmelk en geitenmelk. Op deze manier kun je het eten wanneer je een koemelkallergie hebt. Er zit ook niet heel veel lactose in, ongeveer 0,5 gram per 100 gram, dus wanneer je lactose intolerantie hebt zou je het kunnen uitproberen of je er last van krijgt. Per persoon is het namelijk verschillend bij welke hoeveelheid lactose je last krijgt. Zelf kan ik wel een klein beetje verwerken, maar moet ik geen glas melk drinken. Maar terug naar het recept! Het originele recept vind je hier en ik moet zeggen dat ik me deze keer best goed aan het recept heb gehouden ;) Enige uitzondering is dat ik de knoflook op een andere manier heb toegevoegd.

Ingrediënten voor 3 personen

300 gr gerapste wortelen
100 gr feta
5 el olijfolie
2 el witte wijn azijn
1 tl sesamolie (hoeft niet maar is wel erg lekker)
1 bosui
2 tl knoflook uit de koelkast
½ el honing
1 tl mosterd
Verse selderie of bieslook (ter garnering)

Bereidingswijze

Verkruimel de feta en snijd de bosui in kleine stukjes. Maak van de olijfolie, witte wijn azijn, sesamolie, honing, mosterd en knoflook een dressing door alles in een schaaltje door elkaar heen te mengen. Pak een grote schaal en meng hierin de geraspte wortel, stukjes feta, de bosui en de dressing goed door elkaar. Versier hierna met de verse selderie of bieslook. Hierna is de salade klaar om van te smullen!1 2 3

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Gehakt schotel met wortel en zoete aardappel - vegetarische - foodblogswap - Pienskeuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *