kruidnoten

Simone Recepten Laat een reactie achter

De Sint is sinds afgelopen zaterdag weer in het land. Stiekem hebben we al meerdere keren kruidnoten gebakken, want zodra ze weer in winkel liggen krijgen de kinderen er altijd al weer zin in. Dit jaar hebben we weer meerdere recepten uitgeprobeerd en zo onze eigen favoriet voor dit jaar samengesteld. Om te zorgen dat de kruidnootjes knapperig worden bak ik ze wel met palmsuiker. In het verleden heb ik dit weleens vervangen met honing en ook een keer met dadels, maar dat was geen succes. De smaak was dan wel goed maar echte kruidnoten waren het niet. Doordat we hier in huis gewend zijn aan weinig suiker zijn de kruidnoten niet overdreven zoet wil je ze wat zoeter kun je wat extra palmsuiker toevoegen.

Ingrediënten

100 gram amandelmeel
100 gram tapiocameel
80 gram palmsuiker
5 tl speculaaskruiden
5 el palm shortening (kun je vervangen door roomboter of kokosolie)
4 el kokosmelk
Snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de droge ingrediënten door elkaar. Smelt de palm shortening en roer deze samen met de kokosmelk door de droge ingrediënten. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast. Vorm hierna de kruidnoten. Bak de kruidnoten in 10-12 min. gaar. Hou de kruidnoten wel in de gaten niet elke oven is hetzelfde namelijk. Zodra je denkt dat ze mooi bruin zijn kun je ze ook eerder uit de oven halen. Laat ze hierna goed afkoelen dit zorgt ervoor dat ze knapperig worden. kruidnoten

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *