Speculaaskruiden

Simone Recepten Laat een reactie achter

Doordat het deze week weer echt koud aan het worden is heb ik het idee alsof december alweer bijna om de hoek komt kijken. In de supermarkt liggen de pepernoten ook al weer een tijd in de schappen waardoor de kinderen elke keer vragen hoeveel nachtjes slapen het is tot het zover is. Spontaan beginnen ze ook Sinterklaasliedjes te zingen, grappig hoe dat werkt. Door deze speculaaskruiden te gebruiken krijgen je gerechten net wat meer warmte wat heel welkom is volgens mij. Vorige week had ik al gedeeld dat onze kinderen zo dol zijn op deze kruiden dat ze het ook graag op een gewoon appeltje strooien. Morgen zal ik een recept delen waar ik de kruiden in verwerkt heb. Verder zijn we weer lekker aan het experimenteren in de keuken dus waarschijnlijk volgen er binnenkort nog wel meerdere recepten met speculaaskruiden. Gauw door naar onze favoriete samenstelling van deze populaire kruiden!

Ingrediënten

8 tl kaneel
1 tl anijs
1 tl gemberpoeder
1/2 tl kardemom
1/2 tl koriander
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl nootmuskaat

Bereidingswijze

Eigenlijk heel simpel: meet alle kruiden af en stop alles bij elkaar in een potje. Goed schudden zodat alles goed gemengd is. Bewaar in een afgesloten potje. Beste is om het niet te lang te bewaren, veel recepten uitproberen is mijn advies!2 3

 

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *