Chinese kool met pinda(kaas)saus

Simone Recepten Laat een reactie achter

Dit gerecht staat al heel lang op de wachtrij om te plaatsten. Waarom ik het dan tot nu toe nog niet heb geplaatst? Eigenlijk alleen vanwege de foto. Het gerecht is namelijk superlekker en ook nog eens makkelijk te maken. Food fotografie is daarentegen erg lastig. Kijk een mooie taart lukt vaak nog wel omdat een taart er al snel aantrekkelijk uitziet. Maar juist dit soort gerechten vormen een grote uitdaging. Terwijl ik die dolgraag wil delen, omdat dit het soort dagelijkse gerechten zijn die ervoor zorgen dat je basis uit veel verschillende groenten bestaat. Tot ik dit recept ontdekte had ik zelf nog nooit Chinese kool gegeten. Ben jij er al wel bekend mee? Deze groente laat zich makkelijk roerbakken waardoor je eten lekker snel op tafel staat. Naast deze variant heb ik er nog 2, maar die zal ik een andere keer delen, zodra ik de moed heb gevonden om die minder fotogenieke gerechten op de foto te zetten!

Ingrediënten

300 gram filetlapjes
1 Chinese kool
250 gram champignons
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el pindakaas
scheutje kokosmelk
eventueel 1-2 tl sambal
peper en zout
kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Snijd de filetlapjes, champignons, ui en Chinese kool in kleine stukjes. Pers de knoflookteentjes uit. Verhit wat kokosolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg hieraan het vlees en de champignons toe. Bak het geheel totdat het vlees gaar is. Maak nu de saus door de pindakaas, kokosmelk en eventueel sambal toe te voegen. Roer het geheel goed door elkaar en proef de smaak voordat je verder gaat. Voeg als laatst de Chinese kool toe en roerbak deze mee totdat deze wat zachter is geworden. Eet smakelijk!

 

camera 002

 

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *