Pannenkoeken met pepernotensmaak

Simone Recepten 1 Reactie

Niet zo lang geleden deelde ik al een recept voor speculaaspannenkoeken met boekweitmeel. Dat recept was geïnspireerd door truffelkruidnootjes. Nu heb ik ook een aantal lezers die paleo eten en speciaal daarom vandaag een paleo variatie op de speculaaspannenkoeken. Deze keer zonder chocoladeroom en cacao, maar voel je vrij om dit toe te voegen natuurlijk. Door het gebruik van kastanjemeel krijgen de pannenkoeken een zoetige smaak waardoor besmeren eigenlijk overbodig word.

Het duurt nu niet lang meer of de Sint komt weer aan in Nederland. Hier in Flevoland vieren we eerst nog Sint-Maarten op 11 November. Moet zelf nog bedenken wat we dit jaar gaan uitdelen aan de deur. Maar nu eerst door naar het pannenkoekenrecept. Pak je potje zelfgemaakte speculaaskruiden er maar bij dan kunnen we beginnen ;)

Ingrediënten

100 gram kastanjemeel
100 ml water
100 ml kokosmelk
2 eieren
2 el speculaaskruiden
snufje zout

Bereidingswijze

Meng het kastanjemeel samen met de speculaaskruiden en het zout. Voeg de eieren toe en meng totdat ze goed zijn opgenomen. Mix in een aparte kom het water met de kokosmelk en voeg dit beetje bij beetje toe aan het beslag. Goed blijven roeren zodat er geen klontjes vormen. Verhit een beetje kokosolie in een platte pan en bak hierin de pannenkoeken.

pannenkoeken met pepernotensmaak

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: 23 Heerlijke & gezonde recepten voor Sinterklaas - Speeltuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *