Aardappelsalade met zalm

Simone Recepten 2 Reacties

Eigenlijk eten we bijna nooit meer aardappels alleen als we eens een keer geen zin om te koken hebben en patat gaan eten. Maar sinds kort eten we af en toe wel zelfgemaakte aardappelsalade. Ik zal dit even kort proberen uit te leggen. Wanneer aardappels eerst gekookt worden en daarna afkoelen vormt er namelijk een zetmeel (resistant starch) dat niet afgebroken kan worden tot afzonderlijke glucose-moleculen. Dit betekent dat het de bloedsuikerspiegel met rust laat. Let op dit geld dus alleen voor de koude variant! Naast koude aardappels zit dit zetmeel ook in bijvoorbeeld groene bakbananen, bonen, peulvruchten en koude rijst.

Naast het feit dat het je bloedsuikerspiegel met rust laat heeft het nog een voordeel. De bacteriën in je darmen zijn er namelijk dol op. Die bacteriën zetten het vervolgens om in korte keten vetzuren die weer heel goed voor je zijn. Deze korte keten vetzuren zorgen bijvoorbeeld voor een beter immuunsysteem en hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Wanneer je dit onderwerp interessant vind raad ik je om hier eens verder te lezen! Voor nu het recept van deze aardappelsalade.

Ingrediënten

300 gram aardappels
3 el mayonaise
1 ui
1 teentje knoflook
Zout en peper
Stuk warm gerookte zalm

Bereidingswijze

Schil en kook de aardappels tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen en bewaar ze daarna in de koelkast tot ze echt goed koud zijn. Maak er nu kleine stukjes van en snipper ook de ui. Meng de aardappels en ui samen met de mayonaise en het uitgeperste knoflookteentje en voeg naar smaak zout en peper toe. Snij de zalm in stukjes en schep deze door de salade heen. Deze salade is erg handig om mee te nemen doordat je hem al van tevoren kan klaarmaken.
camera 059

camera 053

 

bekijk ook

Comments 2

  1. Pingback: Aardappelsalade met zeekraal, venkel en wortel - Anniepannie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *