Speculaaspannenkoeken

Simone Recepten 1 Reactie

Gister deelde ik onze versie van de bekende speculaaskruiden. Telkens wanneer ik het potje open komt de geur van verse kruidnootjes je tegemoet, heerlijk. Zelf vond ik altijd de truffelkruidnootjes het allerlekkerste. De combi speculaas en chocola is gewoon echt erg goed. Vandaag daarom een recept wat geïnspireerd is door die lekkere truffelkruidnootjes. Tuurlijk kun je het recept ook aanpassen als je geen speculaaskruiden in huis hebt of er niet van houdt. De kruiden kun je simpelweg niet gebruiken of vervangen door bijvoorbeeld kaneel of vanillepoeder.

Wanneer je snel last van je darmen hebt zou dit kunnen komen doordat je moeite hebt met het verteren van granen en pseudogranen zoals boekweit. Door boekweit 24 uur voor te weken kun je het beter verteerbaar maken. Wanneer je ook nog wei toevoegt zet je een fermentatieproces in gang waardoor je lichaam het nog makkelijker word gemaakt om de boekweit te verteren. Daarnaast is het ook gewoon erg makkelijk om het beslag al voor een deel klaar te maken, want dan kun je de volgende dag sneller aan de slag. Dankzij Diana van paleofamilie weet ik hoe je het beslag kunt voorweken en hoe je makkelijk aan wei komt. Lees hier hoe ze wei maakte van yoghurt en dit vervolgens gebruikte om zelfgemaakte mayonaise langer houdbaar te maken.

Vind je dit teveel werk kun je het boekweitmeel ook zo gebruiken en de stap met voorweken/wei overslaan. Je kunt dus eigenlijk zelf kiezen hoe makkelijk je het voor je lichaam wil maken om je eten te verteren.

Ingrediënten

Voor de speculaaspannenkoeken:

200 gram boekweitmeel
2 el wei (optioneel)
300 ml water
300 ml kokosmelk
2 el speculaaskruiden
4 eieren
Snufje zout
Eventueel wat zoet naar wens (honing, ahorn, palmsuiker etc.)

Voor er bovenop:

Recept voor Chocoladeroom
Cacao om de pannenkoek mee te bestrooien

Bereidingswijze

Meng het meel samen met het water, (de wei) en de kokosmelk en laat dit een nachtje weken. De volgende dag klop je de eieren los en voegt hier de kruiden en eventueel het zoet aan toe. Meng tot slot het boekweitmengsel erdoor en laat je mixer even goed draaien zodat het geheel lekker luchtig word. Maak nu de pannenkoeken en laat ze even iets afkoelen. Smeer een laagje Chocoladeroom op de pannenkoek en bestrooi vervolgens met cacao.

 

speculaaspannenkoek

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: 23 Heerlijke & gezonde recepten voor Sinterklaas - FoodQuotes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *