Chocolade pops met ‘cheesecake’ vulling

Simone Recepten Laat een reactie achter

Enige tijd geleden had ik deze pops gemaakt met pompoen, vandaag een wat neutraler smaakje. Mijn kinderen hebben deze pops het liefst op een stokje, maar zonder gaat het net zo makkelijk. Je kunt ze dan het beste op een bakpapiertje leggen zodat ze niet aan je bord vast gaan plakken. Als je de pops in de vriezer bewaard kun je er lang mee doen. Laat de pops die je wilt eten dan wel even ontdooien anders heb je meer ijsbonbons. De citroenrasp en sap zit erin om iets van een zuurtje toe te voegen zodat het nog meer cheesecake-achtig word. Hou je hier juist niet van kun je ze makkelijk ook weglaten.

Ingrediënten

2 cups cashewnoten
2 el ahornsiroop
6 el kokosolie
Rasp van 1 citroen
Sap van 1/2 citroen
1 tl vanillepoeder
Snufje zout
Reep chocola om te smelten (zelf gebruik ik Vivianne 92%)

Bereidingswijze

Laat de cashewnoten een nacht weken in een ruime hoeveelheid water. Giet de volgende dag het water weg en spoel de noten even om. Stop ze dan in je keukenmachine samen met de ahornsiroop, kokosolie, citroensap, citroenrasp, vanillepoeder en zout. Laat draaien totdat het geheel goed fijn en lekker romig is geworden. Rol het mengsel in balletjes (gaat dit moeilijk laat het dan eerst even opstijven in de koelkast) Leg de balletjes op een bakpapier en stop ze in de vriezer. Wanneer de balletjes al iets steviger zijn kun je eventueel lollystokjes in de balletjes stoppen. Laat de balletjes zeker een uur hard en goed koud worden. Smelt dan de chocolade en haal de balletjes uit de vriezer. Doop ze een voor een in de chocola. Door de kou zal de chocola snel stollen. Wanneer alle balletjes klaar zijn kun je ze in de koelkast bewaren als je ze snel wilt eten of in de vriezer als je ze langer wil bewaren.

Tip: als de chocola nog zacht is kun je een versiering op de pops strooien, denk aan kokos, gehakte nootjes of wat korrels zout.

chocolade pops

chocolade pops

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *