Zelf chocola maken

Simone Recepten Laat een reactie achter

De week van chocola! Gister deelde ik mijn favorieten die in de winkel te koop zijn. Vandaag een recept om zelf chocola te maken. Heel leuk om te doen en je kan hierdoor de chocola in elke vorm maken die je maar wil. Speciaal voor Pasen bijvoorbeeld. Vorig jaar had ik deze paaseitjes gemaakt:

paaseitjes

zoetmiddel kun je naar eigen smaak toevoegen. Eet je weinig zoet zou je het zelfs zonder zoetmiddel kunnen proberen. Anders kun je denken aan rozijnen, dadels, honing, ahornsiroop, palmsuiker etc.
Zelf gebruik ik graag kokosbloesemsuiker om te zoeten. Op de manier dat ik het maak lost het niet helemaal op en krijg je een soort crunch in je chocola. Doet mij altijd beetje terug denken aan een reep butterscotch chocola!

Vervolgens kun je kiezen tussen kokosolie of cacaoboter. Met kokosolie word de cacao minder hard en smelt ook makkelijker. Je bewaart het dan het best in de koelkast. Cacaoboter is iets duurder, maar zorgt wel voor stevigere chocola. Voor de verkrijgbaarheid maakt het tegenwoordig niet meer uit, beide zijn te koop bij de AH en bio-winkels.

Benodigdheden:

1 el Zoetmiddel naar keuze
1 el Cacao
2 el Kokosolie of cacaoboter

Bereidingswijze:

Smelt de kokosolie of cacaoboter au bain Marie en roer hier je zoetmiddel naar keuze door. Vervolgens de cacao toevoegen. Goed roeren en even proeven of het zoet genoeg is. Hard laten worden en smullen maar!

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *