Mijn favoriete chocola!

Simone overig Laat een reactie achter

De week van chocola! Vandaag deel ik mijn favorieten die in de winkel te koop zijn. Sinds we geraffineerde suiker zijn gaan vermijden zijn we langzaamaan aan een steeds lager suikergehalte in chocola gaan wennen. Was ik zelf eerst nog dol op melkchocola, tegenwoordig is mijn favoriet 92% van Vivianne. Deze bevat maar een heel klein beetje suiker en de suiker die gebruikt is ook nog eens kokosbloesemsuiker. Een stuk minder geraffineerd dan witte suiker dus.

chocola 5

Vivianne heeft het assortiment van chocola gezoet met kokosbloesemsuiker ondertussen uitgebreid met 75% 50% en 37%. Die van 50% en 37% wel met melk, dus die kun je beter laten liggen als je lactose-intollerant bent of een koemelkallergie hebt. Deze repen zijn te vinden bij de meeste bio-winkels. Een ander merk uit de bio-winkel die ik erg lekker vind is lovechock en dan vooral de pure-nibs. Geloof dat je deze ook bij de tuinen kunt kopen.

Heb je nou geen bio-winkel in de buurt en wel een AH dan heb ik daar ook nog 2 favorieten. De raw reep en hands off my chocolate. Dit is een reep die wel wat geraffineerde suiker bevat maar geen melkproducten.

chocola 1chocola 3

Wat zijn jullie favorieten? Of maak je het liefst zelf chocola? Morgen zal ik mijn recept delen om zelf chocola te maken.

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *