Kerststol

Simone Recepten Laat een reactie achter

Kerststol uit de winkel heb ik nooit lekker gevonden. Eigen gemaakte vind ik daarentegen superlekker. Het poedersuiker laat ik echter wel achterwege. Dat vond ik wel jammer qua uitstraling, een beetje wit bovenop zo’n kerststol doet toch denken aan sneeuw. Daar heb ik dus het volgende op gevonden: maal een beetje kokosrasp superfijn in een keukenmachine of gebruik er een handige bonenmaler voor. Je moet wel van kokos houden, want het smaakt natuurlijk echt naar kokosrasp alleen qua uiterlijk kan het best doorgaan voor sneeuw :)

Ingrediënten

300 gram amandelmeel
5 eieren
4 el gesmolten palm shortening (kan vervangen worden door kokosolie, ghee of roomboter)
1 el vanille extract
1 el baking soda
1 el kaneel
1 el honing ( of zoetmiddel naar keuze)
Snufje zout

Extra’s
50 gram gedroogde bio abrikozen (in stukjes)
50 gram gedroogde dadels zonder pit (in stukjes)
50 gram walnoten (in stukjes gehakt)
amandelschaafsel
1 rol marsepein van 250 gram

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier en zet deze apart. Meng alle ingrediënten behalve de extra’s in een grote kom door elkaar. Meng totdat alles goed door elkaar geroerd is. Voeg als laatste de abrikozen, dadels en walnoten toe en roer deze voorzichtig door het beslag. Verdeel ongeveer de helft van het beslag over het cakeblik. Leg hier de rol marsepein in en verdeel de rest van het beslag daar weer over. Bestrooi met amandelschaafsel en zet het cakeblik in het midden van de oven. Bak het brood voor 50-55 min. Het brood is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Hou de tijd dus goed in de gaten per oven kan dit heel verschillend zijn. Let ook op het amandelschaafsel dit kan snel te donker worden. Zelf vouw ik het bakpapier lichtjes dicht zodat dit niet gebeurt. Wanneer het brood gaar is laat het dan nog even 5 min. afkoelen in de vorm en verwijder hem hierna uit de vorm om volledig af te koelen. Bestrooi met het fijne kokosrasp en snijd voorzichtig in plakjes.

1 2 3

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *