Hazelnoten Chocoladepasta 2.0

Simone Recepten 2 Reacties

Af en toe heb je een recept wat heel lekker is, maar als je dan een andere versie ervan maakt blijkt het nog lekkerder te kunnen! Zo ook met deze chocoladepasta, hier lees je versie 1. Deze nieuwe variant (chocoladepasta 2.0) is romiger en gezoet met yaconsiroop. Dankzij Nanne die het boek Goed zoet heeft geschreven kwam ik voor het eerst in aanmerking met deze suikervervanger. Ze heeft voor haar boek studenten van de Haagse Hogeschool onderzoek laten doen naar vele verschillende suikervervangers. Yaconsiroop leek me toen al ideaal, maar had het zelf nog nergens gevonden. Inmiddels dus wel in huis via Puur Mieke en het is een fijne zoetmaker!

Wat is yaconsiroop?

Yaconsiroop is gemaakt van Yacon ook wel appelwortel genoemd. Appel-wortel wordt in Duitsland ‘Diabetes-Kartoffel’ genoemd vanwege het aanwezige zeer hoge gehalte aan Inuline en Oligo-fructose, wat moeilijk door je lichaam word geabsorbeerd en een stimulerende uitwerking heeft op nuttige bacteriën in ons lichaam. Hieraan danken Yacon-knollen hun natuurlijke zoete smaak zonder veel calorieën te bevatten. Van de Knollen word siroop worden gekookt die lichtzoet is en deze smaakt naar een combi tussen appel en watermeloen.

Ingrediënten

200 gram hazelnoten
4 el cacao
3 el kokosolie
3 tl yaconsiroop
100 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150 graden en rooster de hazelnoten voor 15 min. Laat ze even afkoelen. Verwijder zoveel mogelijk de velletjes van de hazelnoten. Stop de hazelnoten in je keukenmachine en laat een flinke tijd draaien tot je een soort hazelnotenpasta hebt gekregen. Hierna voeg je de cacao en kokosolie toe. Weer laten draaien tot alles goed gemengd is. Voeg dan beetje bij beetje de kokosmelk toe tot een lekkere smeerbare pasta ontstaat.

chocopasta 1 chocopasta 2.0 chocopasta 2

bekijk ook

Comments 2

 1. Carla

  Hallo Simone,

  even over die Yaconsiroop kan je dit overal in als zoetmaker gebruiken in alle gerechten?

  gr Carla

  1. Post
   Author
   Simone

   Je zou hem inderdaad in andere recepten ook kunnen gebruiken. Persoonlijk zou ik het alleen gebruiken als je een klein beetje nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *