chocolade pannenkoekentaart

Simone Recepten Laat een reactie achter

Vrijdag is voortaan de dag van de chocoladerecepten! Hier in huis zijn we namelijk dol op chocola en hierdoor word er altijd flink geëxperimenteerd met cacao in de keuken :) Dus even voor alle chocoholics: zorg dat je elke vrijdag even een kijkje neemt voor de nodige inspiratie! Deze week had ik al gebombardeerd tot pannenkoekenweek met pannenkoeken van kastanjemeel, bakbananen en amandelmeel. Vandaag volgt een recept voor chocoladepannenkoekentaart versierd met chocopasta en blauwe bessen. Dit is echt een feestje op je bord :)

chocoladepannenkoekentaart 2
Benodigdheden voor de pannenkoeken:

100 gram kastanjemeel
100 ml water
100 ml kokosmelk
1-2 el cacao
2 eieren
Snufje zout
(Eventueel zoet naar wens)

Overige benodigdheden:

Hazelnotenchocoladepasta
Blauwe bessen

chocoladepannenkoekentaart 1
Bereidingswijze:

Mix de eieren met de melk en het water goed door elkaar en voeg hier beetje bij beetje de meel bij. Mix als laatst nog de cacao en zout erdoor. Wanneer je de pannenkoeken gaat beleggen of in dit geval er een laagjes taart van maakt is het eigenlijk niet nodig om er zoet bij te doen. Kastanjemeel heeft van zichzelf al een redelijk zoete smaak, maar de cacao maakt het weer iets minder zoet. Maak met het beslag kleine pannenkoeken en laat deze een beetje afkoelen. Vervolgens bouw je de taart door elke keer een pannenkoek met chocopasta in te smeren en daar de volgende weer bovenop te doen. Als laatst kun je nog een laagje chocopasta smeren en die versieren met blauwe bessen.

Hoe je zo’n taart nu opeet? Wij hadden hem gewoon in vieren gesneden en dan op zijn kant gelegd dan kun je het makkelijk met een vorkje net als een echt taartje opeten :) Eet smakelijk
chocoladepannenkoekentaart 3

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *