Groene bananenvla

Simone Recepten 3 Reacties

Dit recept zullen vele al wel kennen, maar ik schrijf hem toch maar eens op voor degene die hem nog nooit gemaakt hebben! Avocado’s zijn echt een super product, ze hebben relatief gezien een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen. Zo bevat de avocado een goede dosis kalium, vitamine B en foliumzuur. Tevens dragen ze bij via de goede omega-3-vetten. De avocado bevat veel vezels (4,3 gram per 100 gram), die een gunstige werking hebben op het spijsverteringsstelsel.

Zelf vind ik het lekker om veel kokosmelk toe te voegen zodat je een soort vla krijgt. Je kunt natuurlijk ook minder toevoegen dan krijg je meer een mousse.

Benodigdheden:

2 avocado’s
2 bananen
250 ml kokosmelk (of naar wens)

eventueel vanillepoeder of kaneel

Bereidingswijze:

Stop alle ingrediënten in de blender of keukenmachine. Goed laten draaien tot het lekker glad is. Wij eten dit soms als ontbijt en soms als toetje. Je kunt het naar wens nog versieren op de foto een voorbeeld met blauwe bessen, cacaonibs en hennepzaad.

Tip: het lekkerst is het om de dag van te voren alle ingrediënten in de koelkast te bewaren zodat de vla lekker koel is. 1

2

3

4

5

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Comments 3

  1. Pingback: Swap: smoothiebowl – Foodie Marjan

  2. Pingback: Guacamole | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

  3. Pingback: Pannenkoekjes met avocado | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *