Pannenkoekjes met avocado

Simone Recepten 1 Reactie

Afgelopen vrijdag wilde ik weer een flinke stapel pannenkoeken gaan maken. Alleen kwam ik er achter dat ik maar 2 bananen in huis had. Met 3 flinke eters is dat natuurlijk niet genoeg. Doordat het bijna tijd was om de oudsten uit school te halen had ik geen tijd om naar de winkel te gaan. Wel had ik nog een avocado in huis. De combi van banaan met avocado is erg lekker (zie bijvoorbeeld dit recept) dus besloot ik het er maar gewoon op te wagen! Zonder iets te zeggen heb ik de pannenkoekjes daarna geserveerd en ze smulden er weer van. Ik vroeg tijdens het eten of ze konden raden welke ingrediënten erin zaten. Dit is een favoriet spelletje hier aan tafel, omdat de kinderen op deze manier bewuster eten en daardoor ook langer kauwen op 1 hap. Ze raden ei, banaan en kokosmelk. Toen ik vertelde dat er nog 1 ingrediënt was wisten ze het pas nadat ik vertelde dat het iets groens was. Al met al een geslaagd experiment wat ik vaker ga herhalen. De toevoeging van avocado geeft de pannenkoeken namelijk een romig en zacht smaakje en doordat je iets minder banaan gebruikt worden de pannenkoeken ook niet superzoet.

Ingrediënten (voor 3 personen)

2 bananen
1 rijpe avocado
6 eieren
Scheutje kokosmelk wanneer het beslag te dik is
Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Prak de bananen en avocado fijn en voeg hier de eieren aan toe. Om een mooi glad beslag te krijgen gebruik ik zelf altijd een staafmixer. Verwarm de pan op een laag vuur en smelt wat kokosolie. Gebruik een eetlepel beslag per pannenkoek en bak hem aan 1 kant gaar. Draai de pannenkoeken voorzichtig om zodat de andere kant nog wat kan bruinen. Serveer met een topping naar keuze of eet ze gewoon lekker zonder iets op.

1 2 3

Bewaren

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Guacamole | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *