Blue Majik

Wat is blue majik?

Blue majik is een uniek en chemisch vrij extract van Spirulina (Arthrospira platensis) microalgen. Spirulina valt onder de blauw-groene algen. Spirulina is latijns voor klein spiraaltje en zo ziet deze alg er ook uit, als een spiraaltje. Spirulina is al behoorlijk lang aanwezig op de aarde ongeveer 3,5 miljard jaar.
Blue majik bevat net als andere blauwgroene algen eiwitten, b-vitamines, vitamine E, zink, koper, mangaan, ijzer, selenium en een omega-6 vetzuur. Het heeft een hoge voedingswaarde, dit houd in dat je met een klein beetje van het poeder al veel voedingsstoffen binnenkrijgt.

Natuurlijke kleurstof?

Hoewel ik het oorspronkelijk zag als een natuurlijke kleurstof heeft het veel meer voordelen! Hoewel ik normaal niet zo van de superfoods ben vond ik deze na er meer over gelezen te hebben wel erg interessant. Blue majik is rijk aan antioxidanten met ontstekingsremmende eigenschappen. Pin me er niet op vast, maar volgens onderzoeken bevat het 22 keer meer ijzer dan spinazie en 6 keer meer antioxidanten dan blauwe bessen,6 keer meer calcium dan koeienmelk en 5 keer meer caroteen dan wortels.

Waar kan ik kopen?

Wanneer je blue majik intikt op google kun je meerdere plekken vinden waar het te koop is. Schrik je van de prijs? Bedenk dan dat je het poeder niet elke dag hoeft te gebruiken en met 1 gram al genoeg hebt om een grote schaal frosting of yoghurt voor 2 personen te kleuren. Zelf had ik eerst wat verpakkingen van 1 gram gekocht om te testen, dus als je nog niet overtuigd bent kun je dit proberen :)