Food blog swap: Appels uit de oven

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Ineens is het alweer eind April! Dit betekend tijd voor weer een food blog swap. Ik mocht deze keer weer rondkijken bij slowfoody. Daar viel mijn oog op de appel uit de oven. Dit leek me een simpel maar toch lekker gerechtje wat vast in de smaak zou vallen bij de kinderen. Doordat ik geen havermout in huis had maar wel granola, heb ik eigenlijk een nog simpelere versie gemaakt. Het originele recept vind je hier. Na even wachten op de oven smulden we op zondagochtend van dit lekkere ontbijtje.

Ingrediënten voor 4 personen

4 appels naar keuze
1 el kaneel
8 el granola
1 el kokosolie of roomboter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de appels goed en verwijder het klokhuis. Laat de onderkant wel zitten anders loopt de vulling er gelijk uit. Verdeel over elke appel eerst een beetje kaneel en daarna 2 el granola per appel. Bovenop elke appel doe je een schepje kokosolie of roomboter dit smelt straks lekker door de vulling heen. Zet de appels in een ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. Controleer af en toe of het goed gaat en als de appels lekker wat zachter zijn geworden zijn ze klaar om gegeten te worden.online formaat

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *