Zalmpakketje uit de oven

Simone Recepten Laat een reactie achter

Vandaag even een kijkje achter de schermen naar hoe soms een recept tot stand komt. Ik zeg soms want zo werkt het niet altijd ;) Op een dag dat ik alleen thuis was met avondeten had ik niet veel in huis. Ik was nog even aan het kletsen met een vriend en die vertelde dat hij vis cuisine ging eten met groenten. Ineens dacht ik aan de bladerdeegpakketjes met zalm die ik vroeger wel eens at. Dit waren kant en klare pakketjes die je in de winkel uit het vriesvak haalde. Nu eet ik geen zuivel en gluten meer dus bedacht ik een eigen variant die niet alleen simpel is maar ook vele malen lekkerder dan kant en klaar. Ik serveerde er de tomaten uit de oven bij omdat de oven toch al aanstond ;)

Ingrediënten

1 prei
2 stukken zalm uit de diepvries
olijfolie
knoflook (vers of poeder)
zout

Verder nodig:
bakpapier
aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de prei in reepjes. Leg een stuk aluminiumfolie neer en daarop een bakpapier. Plaats hier de zalm en prei op. Bestrooi met olijfolie, zout en wat knoflook. Vouw dicht en plaats in de oven. Verwarm voor ongeveer een half uur. De precieze tijd is afhankelijk van je oven. Controleer tussendoor hoe het gaat met de zalm.

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *