Food Blog Swap: Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Een beetje later dan gepland maar bij deze alsnog de Food Blog Swap van december. Ik mocht rond snuffelen op de site atsowyenskitchen. Haar blog bestaat al vanaf 2013. Ik vind het altijd leuk om dan ook wat verder terug te kijken. Mijn uiteindelijke keuze waren de griekse gehaktballetjes die ze in mei 2017 heeft geplaatst dus dat was niet heel lang geleden ;)

Benodigdheden

500 gram lamsgehakt
1 el gedroogde munt
2 el oregano
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
cayennepeper
zout
2 rode uien gesnipperd
4 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
1 cup bouillon
olijfolie
beetje vers citroensap
(optioneel ei voor meer binding: ik gebruikte het niet want ik kan er niet tegen)

Bereidingswijze

Meng het lamsgehakt met 1 el munt, 1 el oregano, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl nootmuskaat, cayennepeper, 1 ui, 1 teentje knoflook, zout en optioneel ei. Meng alles goed en draai kleine balletjes. Bak de balletjes nu in olijfolie rondom bruin. Verwijder de balletjes uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Verwarm weer wat olie in de pan en fruit ui en knoflook. Voeg nu de gepelde tomaten toe en maak ze klein. Voeg vervolgens de overige kruiden en de bouillon toe en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen totdat de saus is ingedikt. Breng op smaak met zout en voeg wat citroensap toe.
Voeg de balletjes toe aan de saus en roer door en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen onder regelmatig roeren.

12

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *