Oreotaart (glutenvrij en zuivelvrij)

Simone Recepten Laat een reactie achter

In Juni werd mijn jongste zoon alweer 3 jaar. Voor zijn verjaardag maakte ik cakejes en een oreo-taart. Wie me via Instagram volgt had de foto’s vast al voorbij zien komen! Vandaag deel ik even hoe ik hem precies gemaakt heb. Het recept voor de basis van de taart komt uit het boek my paleo patisserie nog steeds een must-have voor paleo bakkers en baksters! Ik had een vanille en een chocoladecake gemaakt. Daarna maakte ik nog een frosting en zorgde dat ik genoeg oreo’s in huis had. Zodra ik alles klaar had kon ik beginnen met het in elkaar bouwen van de taart.

Benodigdheden

2 pakken glutenvrije oreo’s
1 basis taart vanille
1 basis taart chocolade
zuivelvrije frosting

Werkwijze

Snijd de 2 taarten door de helft. Plaats ze om en om op elkaar met elke keer een laagje zuivelvrije frosting ertussen. Ik had voor deze taart voor de binnenkant voor chocolade frosting gekozen. Voeg hiervoor simpelweg wat cacao aan de basis frosting toe. Hierna besmeer je de buitenkant ook met frosting (de witte variant) totdat de hele taart een laagje frosting heeft. Druk nu rondom de glutenvrije oreo’s op de taart. Het is even een beetje passen en meten zodat je goed uitkomt. Het beste is het om de taart vlak voor serveren te versieren. Anders worden de koekjes wat zachter.taart 1 taart 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *