Broccoli spinazie salade

Simone Recepten Laat een reactie achter

Soms wil je een simpele broccoli net even wat extra’s meegeven. Vorige week kreeg ik een heerlijke lunch en 1 van de dingen die daarbij zat wat een salade met broccoli en basilicumblaadjes. Ook zat er een soort groene saus bij die me deed denken aan avocado. Het precieze recept wilde de kok niet prijsgeven, dus ben ik zelf aan de slag gegaan. Bij deze een heerlijke groene salade:

Ingrediënten

200 gram kort gestoomde broccoli
50 gram spinazie
Handje basilicum
1 avocado
Olijfolie
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak dit tot een gladde puree. Voeg wat olijfolie naar wens toe om het iets smeuïger te maken. Plaats de broccoli, spinazie en basilicum in een schaal en roer hier voorzichtig de avocadopuree doorheen. Maak op smaak met zout en peper. Lekker met zoete aardappel en een eiwitbron naar keuze.1 2 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *