Super Chocolade Taart

Simone Recepten 2 Reacties

Van de week had ik al het recept voor de chocolade koekjes bodem opgeschreven. Vandaag dan eindelijk de rest van het recept! Deze taart wel heel erg machtig dus wanneer je hem maakt zorg er dan voor dat je hem of met veel mensen deelt of dat je hem in kleine porties opeet! Je kan hem bijvoorbeeld ook in stukken invriezen zo heb je heel lang een voorraadje taart in huis. Wat denk je kun jij de verleiding weerstaan om hem niet helemaal alleen op te eten?

Ingrediënten

1x chocoladekoekjesbodem
300 gram cashewnoten (een nacht geweekt in water)
300 ml kokosmelk
5 el cacao
2 el gelatinepoeder
100 ml kokosolie
60 ml ahornsiroop
100 ml water
Voor de topping:
50 gram chocolade naar keuze

Bereidingswijze

Giet het water van de cashewnoten en plaats deze in een keukenmachine. Laat de machine draaien tot de noten tot pasta zijn vermalen. Voeg nu cacao, gelatine en ahornsiroop toe en laat weer draaien totdat alles goed gemengd is. Smelt ondertussen de kokosolie. Voeg terwijl de machine draait de kokosmelk en kokosolie toe. Als laatste voeg je nog het water toe en meng dit alles totdat er een heerlijk romige massa is gevormd. Giet het mengsel nu op de chocoladebodem en plaats in de koelkast totdat de laag is opgestijfd. Voor opdienen smelt je de chocolade naar keuze au-bain-marie en giet deze over de taart.1 21

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Comments 2

 1. gabi

  Hallo, dit ziet er super lekker uit. Maar ik mis nog een laag. Op de foto staan 3 lagen, bodem, tussenlaag en topping. Echter in de beschrijving staat de bodem en de toppping. Wat is de tussenlaag??

  1. Post
   Author
   Simone

   De bodem is een apart recept. Als je op de link klikt kom je bij dat recept uit. Of je gebruikt elke andere bodem die je lekker vind. De ingrediënten zijn voor de tussenlaag en de topping bestaat uit gesmolten chocola!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *