Glutenvrije pizza met parmaham en buffelmozzarella

Simone Recepten Laat een reactie achter

Gisteren deelde ik al mijn versie van een glutenvrije pizzabodem met cassavemeel. Vandaag wat inspiratie wat je als topping kunt gebruiken. Deze keer niet zuivelvrij maar wel koemelkvrij. We gebruiken namelijk vaak pecorino, dit is schapenkaas en mozzarella gemaakt van buffelmelk. Wanneer we dit niet te vaak eten hebben we er hier in huis geen klachten van. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Merk je dat je wel klachten krijgt van enige vorm van zuivel, laat de kaas dan achterwege. Gebruik in plaats daarvan wat verse kruiden of een zuivelvrije kaasachtige saus

Ingrediënten voor 2 pizza’s

1/2x het recept voor de pizzabodem
8 el Tomatensaus
4 plakjes Parmaham
Bolletje Buffelmozzarella
Pecorino naar wens
Verse Oregano

Bereidingswijze

Maak de bodem volgens dit recept. Verdeel 3-4 el tomatensaus over beide bodems. Strooi wat geraspte pecorino over de tomatensaus, leg hier per pizza 2 plakjes parmaham op en verkruimel als laatste de buffelmozzarella erover. Plaats de pizza weer terug in de oven voor ongeveer 12 minuten of tot de kaas goed gesmolten is. Strooi nu de verse oregano blaadjes erover. Snijd in stukken en eet smakelijk!12

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *