Ridiculously Good (no)Cheesecake

Simone Recepten 2 Reacties

Afgelopen weekend had ik een high-tea. Hiervoor wilde ik graag een kwarktaart maken met de kokosvariant van de Ridiculously Good Chocolates. Op vrijdagmiddag had ik de bodem gemaakt en in de avond wilde ik de kwarklaag gaan maken. Alleen toen kwam ik erachter dat ik vergeten was om de cashewnoten, die ik normaal bij kwarktaart gebruik, vergeten was te kopen. Onhandig! Gelukkig had ik net daarvoor deze speculaas (no)cheesecake van Dayenne’s foodblog gezien. Ze maakte gebruik van kokosyoghurt ipv cashewnoten. Deze variant stond dus al op mijn baklijstje alleen maakte ik hem nu een beetje eerder :)

Wel paste ik het recept iets aan door gelatinepoeder te gebruiken in plaats van agar agar. Hierdoor is de taart niet meer vegan, maar wel nog beter voor je darmen! Met de probiotica uit de kokosyoghurt, de Inuline en Oligo-fructose uit de yaconsiroop en de goede stofjes uit de gelatine heb je met deze taart een lief voor je buik taart gekregen. Een heel verschil met de standaard taart waar ik juist buikpijn van krijg :)

Ingrediënten

Bodem:
50 gram kokosrasp
50 gram amandelmeel
25 gram cacao
50 gram kokosolie (extra vierge)
1-2 tl yaconsiroop (kun je vervangen door zoet naar keuze)

Kwarklaag:
400 ml kokosmelk
1 tl vanillepoeder
Rasp van 1/2 citroen + 1 tl citroensap
2 el gelatine
400 ml kokosyoghurt
4 creamy coconut chocolates in stukjes
+ 2 voor bovenop

Bereidingswijze

Begin met de bodem. Hiervoor smelt je de kokosolie op een zacht vuur en mengt daarna alle ingrediënten goed door elkaar heen. Giet het mengsel dan in de bakvorm. Zelf gebruik ik altijd een losse ring met bakpapier eronder. Plaats in de koelkast om hard te laten worden. Voor de kwarklaag giet je de kokosmelk in een pan en mengt hier de vanillepoeder, citroensap en rasp door. Verhit nu het mengsel totdat het goed warm is. Roer nu beetje voor beetje  de gelatinepoeder erdoor. Goed blijven roeren zodat er geen klontjes vormen. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen tot lauwwarm. Roer er nu de kokosyoghurt doorheen. Als laatste roer je voorzichtig de chocolates erdoor. Hiervoor is het dus echt belangrijk dat het mengsel niet meer te warm is. Anders gaat de chocolade smelten. Schep het kwarkmengsel nu bovenop de bodem en plaats in de koelkast om op te stijven. Minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht. Wanneer de taart is opgestijfd verwijder je de bakvorm en strooit de overige 2 chocolates bovenop de taart. 1 4 7

bekijk ook

Comments 2

 1. nicole

  Hoi,
  Bij mij blijft het mengsel van kokosmelk en kokosyoghurt heel erg dun. Ik heb gelatinebladen gebruikt ipv poeder. 12 blaadjes. Kan ik hier nog iets mee doen?

  1. Post
   Author
   Simone

   Oei ik ben niet zo bekend met gelatinebladeren. Volgens mij moeten die goed warm worden en daarna lang afkoelen om het stijver te laten worden. Lukt het niet kun je kokosolie laten smelten en erdoor roeren. Daarna dit laten opstijven in de koelkast. Hoop dat het lukt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *