Zuivelvrije bananen frosting

Simone Basis, Basisrecept, Proefhelden, Recepten Laat een reactie achter

Wanneer je op zoek bent naar een zuivelvrije frosting, zoek dan niet verder! Deze gemaakt met palm shortening is echt ontzettend lekker. Wat palm shortening nu precies is en waar je het koopt vertel ik je vandaag. Volgende keer deel ik nog een ander recept voor frosting zonder bananensmaak.

Wat is palm shortening

Palm shortening word gemaakt van palm olie. Hier worden de onverzadigde vetten uitgehaald, waardoor het reuk en kleurloos word. Ook wordt het hierdoor een stabiel vet en kun je er goed mee bakken (of frituren) Het is niet gehydrogeneerd, en bevat geen transvetten! Eigenlijk heeft het bijna dezelfde eigenschappen als roomboter, alleen bevat het geen zuivel of lactose. In Amerika word het vaak gebruikt in Paleo bakrecepten.

Waar koop je palm shortening

Het liefste koop ik de palm shortening bij Puur Mieke. Hier weet ik zeker dat de shortening gemaakt is van biologische en gecertificeerde palmolie. Je vind hem hier in verpakkingen van 10 kilo. Dit is echt een grote hoeveelheid waar je behoorlijk lang meedoet.

Ingrediënten

100 gram palm shortening
1-2 bananen
1 tl vanillepoeder

Bereidingswijze

Schil de bananen en maak ze met een staafmixer helemaal tot mousse. Mix nu met een mixer de palm shortening tot het romig word en er geen harde stukjes inzitten. Voeg nu de bananenmousse en vanillepoeder toe en meng alles met de mixer nog even goed door elkaar. Vul een spuitzak met de frosting en laat het in de koelkast een half uurtje opstijven. Nu kun je de frosting gebruiken waarvoor je wilt.3 4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *