Basis recept: Zuivelvrije Tzatziki

Simone Basis, Basisrecept, Recepten Laat een reactie achter

Pas geleden aten we kipshoarma en opeens had ik zin om er een lekkere tzatziki bij te maken. Vroeger maakte ik dat weleens met dikke yoghurt, zelfgemaakt vond ik toen namelijk al veel lekkerder. Dus hop het oude recept erbij en simpelweg de yoghurt vervangen voor kokosyoghurt. Wanneer je dit recept maakt kun je het het beste een halve dag van te voren maken zo kunnen de smaken goed intrekken.

Ingrediënten

400 ml kokosyoghurt (ik gebruikte die van Abbot Kinney’s die is lekker dik)
1/2 komkommer
3-4 teentjes knoflook
1 el verse dille
1 el citroensap
1-2 el olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Was de komkommer en rasp hem fijn. Laat nu de komkommerrasp uitlekken in een zeef. Met wat zout erover gaat dit een stukje sneller. Schep ondertussen de kokosyoghurt in een kom en pers de knoflook en citroen er boven uit. Snijd de dille fijn en voeg toe aan het yoghurtmengsel. Meng het yoghurtmengsel goed door elkaar en giet wat olijfolie naar smaak door het mengsel. Voeg als laatste de uitgelekte komkommerrasp toe en roer nog een laatste keer alles door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.123

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *