Open appeltaart

Simone Recepten Laat een reactie achter

Enkele dagen geleden deelde ik al het recept voor de taartbodem zonder ei. Het was een geslaagd experiment om een eivrije bodem te maken al zeg ik het zelf :) Komende dagen deel ik wat verschillende vullingen. Bij deze eerst de appelvulling. Pas geleden had ik namelijk 3 verschillende taarten met appel gemaakt. Nu is het rijtje dus compleet. Benieuwd naar de andere taarten met appel? Klik op de foto voor het recept:

camera-077

Zuivelvrije kwarktaart met appel

5

Klassieke appeltaart (paleo en eivrij)

Benodigdheden

1x taartbodem
Voor de room:
150 gram cashewnoten (geweekt in warm water)
2 el gesmolten kokosolie
Scheutje kokosmelk
Vanillepoeder
Snufje zout
Voor de topping:
1 appel in schijfjes
Kaneel
Walnoten in stukjes gehakt
Kokosolie om in te bakken
Verder:
Pan
Keukenmachine

Bereidingswijze

Voor de room giet je de cashewnoten af en stop ze in de keukenmachine. Laat deze draaien totdat een soort notenpasta is gevormd. Voeg nu de gesmolten kokosolie, vanillepoeder en zout toe en daarna langzaam wat kokosmelk totdat het een romige substantie is geworden. Zet even in de koelkast zodat het wat kan opstijven. Verwarm nu de pan en smelt wat kokosolie erin. Bak de appelschijfjes op een zacht vuur tot ze wat zachter zijn geworden. Haal de pan van het vuur en strooi kaneel over de appelschijfjes. Nu kun je de taart klaarmaken. Verdeel de room over de taartbodem en versier hierna met de schijfjes appel en stukjes walnoot.1 2

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *