Basis recept: Tartelettes bodem

Simone Basis, Basisrecept, Recepten 3 Reacties

Tijdens het maken van de appeltaarten had ik in mijn hoofd om ook een Franse appeltaart te maken. Een bodem zoals bij van die tartelettes en dan wat vulling op de bodem met gebakken schijfjes appel erboven op. Helaas waren alle glutenvrije recepten die ik ervoor vond allemaal met ei. Doordat ik even 3 maanden geen ei at (sinds uit de intolerantie-test kwam dat ik er slecht op reageerde) bedacht ik me dat het tijd werd voor een experiment met gelatinepoeder in plaats van ei. Het recept heb ik aangepast van een recept uit my paleo patisserie. Het resultaat deel ik graag met jullie. De bodem is wel wat aan de droge kant dus als je wel ei eet zou ik het zeker met ei maken. Maar voor een eivrije bodem was hij erg lekker. Vooral als je hem de dag ervoor bakt en goed laat afkoelen. Dit heb ik meestal met kokosmeel, de dag erna smaakt het veel beter. Eind van de week deel ik 2 verschillende vullingen voor deze taart.

Ingrediënten (voor 1 grote bodem of 4 kleine bodems)

60 gram kokosmeel
40 gram arrowroot
50 gram palm shortening
1 el ahornsiroop
2 el gelatinepoeder + 6 el lauwwarm water (vervangt 4 eieren)
Snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de kokosmeel, arrowroot, en zout goed door elkaar. Los de gelatinepoeder op in het lauwwarme water en zet apart. Smelt de palm shortening langzaam zodat deze niet te warm word. Voeg deze dan samen met de ahornsiroop toe aan het mengsel. Nu kun je het gelatinemengsel toevoegen. Goed doorkneden zodat een bal ontstaat. Laat het deeg daarna in de koelkast even afkoelen. Het kan zijn dat je deeg iets te nat is voeg dan wat kokosmeel toe. Bak de bodem in 15-20 min. in de voorverwarmde oven. Let erop dat elke oven anders is dus houd je baksel goed in de gaten!bodem

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Comments 3

 1. Jannette

  Hoi!
  Wat super dat je een taart recept zonder ei deelt! Ik ben allergisch voor ei dus voor mij vallen helaas veel taarten, koekjes en andere baksels af. :(
  Alleen nu las ik; Palm Shortening… wat is dat en waar is het te koop?

  Bedankt vast en veel succes met je ei-vrije 3 maanden!
  Groetjes Jannette

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *