Klassieke appeltaart (paleo en eivrij)

Simone Recepten Laat een reactie achter

camera-077

Zuivelvrije kwarktaart met appel (klik op de foto om naar het recept te gaan)

Laatst had ik 3 verschillende appeltaarten gemaakt. Het eerste recept was die van kwarktaart met appel. Vandaag deel ik een versie die heel veel weg heeft van een klassieke appeltaart alleen dan wel zonder gluten, zuivel en ei. De appels voor alle taarten hebben we trouwens zelf geplukt in de tuin van oma! Tijdens het maken van de foto’s kon de jongste niet wachten om te gaan eten. Toen ik even niet keek had hij daarom de appel die er voor de sier bij lag te pakken :)

Ingrediënten

Deeg:
250 gram bakbananenmeel
125 palm shortening (kun je vervangen door roomboter als je geen koemelkallergie hebt)
100 gram palmsuiker
70 ml kokosmelk
Snufje zout

Inhoud:
3 appels
Handje rozijnen
1 el kaneel of speculaas
scheutje citroensap
eventueel 1 el palmsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Smelt de palmolie maar laat hem niet te heet worden. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar. Roer de gesmolten palmolie erdoor en voeg daarna scheutje voor scheutje de kokosmelk toe. Het kan zijn dat je niet alle kokosmelk nodig hebt. Gebruik net zoveel dat je het geheel tot een deegbal kan kneden. Laat het deeg nu in de koelkast afkoelen.
Maak ondertussen de vulling klaar. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in kleine stukjes en stop in een schaal. Roer de overige ingrediënten erdoor en proef even of het naar smaak is. Bekleed hierna je bakvorm(en) met bakpapier en vet de randen in. Haal nu je deeg uit de koelkast en controleer of het een fijn deeg gevormd heeft. Doordat er geen binding is van gluten of ei zal het een kwetsbaar deeg zijn, maar je moet het wel goed de bakvorm kunnen bekleden. Verdeel het deeg zodat je wat deeg overhoudt voor de bovenkant. Vorm de bodem en opstaande rand. Schep het appelmengsel erin en druk een beetje aan. Maak rolletjes deeg voor de bovenkant en druk deze een beetje plat. Laat ze kruizen voor een klassieke look. Plaats de appeltaart(jes) in de oven. Kleine heb ik in 20 min. gaar laten worden, een grote zou ik rond de 30 min. doen. Let hierbij wel op dat elke oven kan verschillen. Hou dus altijd tussendoor je taart in de gaten!5 2 3 41

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *