Zuivelvrije Kwarktaart met appel

Simone Recepten Laat een reactie achter

Bij deze een heerlijke herfstige variant op de kwarktaart, namelijk met appel erin. Vorige week had ik namelijk een soort appeltaartenproefwedstrijd gehouden. Alles glutenvrij, zuivelvrij én eivrij ,een uitdaging, maar heel leuk om te doen. In de ochtend waren de kinderen op school en dook ik de keuken in om aan de slag te gaan. In totaal krijgen jullie dus de recepten van 3 verschillende appeltaarten, een leuk cadeautje of niet? Bij deze het eerste recept:

Ingrediënten

Voor de bodem:
Taartbodem van bakbananenmeel

Voor de zuivelvrije kwark:
200 gram appel
150 gram cashewnoten (geweekt in warm water)
100 gram kokosolie
1 tl vanillepoeder
35 ml citroensap
30 ml ahornsiroop (optioneel ligt aan de appels)
150 ml kokosmelk
1 el kaneel
1 el gelatine (of arrowroot)
Snufje zout

Overige benodigdheden:
Een taartvorm van 18 cm (ik gebruikte een losse ring met daaronder een bakplaat)
Een oven
Een steelpan
Een keukenmachine
Een kom
Een lepel en/of spatel

Bereidingswijze

Voor de bodem gebruik je dit recept. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Stop de stukjes samen met de kokosmelk en kokosolie in het steelpannetje. Verwarm, op een zacht vuur, totdat de appel zachter is geworden. Pas op dat het mengsel niet gaat koken. Vervolgens kun je de gelatine aan het mengsel toevoegen (goed roeren zodat er geen klontjes vormen) Mix ondertussen in de keukenmachine de afgegoten cashewnoten samen met de citroensap, vanillepoeder, kaneel en het zout tot een glad mengsel. Voeg nu het appelmengsel aan de keukenmachine toe en laat deze draaien totdat het geheel helemaal goed gemengd is. Proef nu het mengsel en wanneer nodig voeg je de ahornsiroop nog toe. Een laatste keer mengen en je kunt het mengsel bovenop de taartbodem schenken. Plaats voor een uurtje in de vriezer om op te stijven en  bewaar hem daarna in de koelkast.
camera-064

camera-067

 

camera-077

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *