Dit is echt een ultiem smul dessert. Het stond al heel lang op mijn lijstje om zelf te maken. Nu had ik eindelijk eens de tijd om dit te maken. Voor dit recept heb je zuivelvrij roomijs nodig. Dit kun je zelf maken met bijvoorbeeld dit recept of anders kun je tegenwoordig ook zuivelvrij ijs vinden in de supermarkt bijvoorbeeld deze. Wel zit de supermarkt versie vol met suiker waardoor hij zoeter zal zijn dan zelf maken. Maar voor een traktatie vind je dat misschien een keertje niet zo erg.
Ingrediënten
Zuivelvrij roomijs (hoeveelheid naar wens)
1 banaan per persoon
Handje walnoten
Handje amandelschaafsel
Voor de chocoladesaus:
40 gram pure chocolade (minstens 70%)
2 el kokosolie
Bereidingswijze
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een pan. Hak de walnoten in stukjes. Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg hier de kokosolie aan toe. Verwijder de schil van de banaan en snij deze door de helft. Maak nu je bordje op. Verdeel bolletjes ijs tussen de bananenhelften, giet er chocoladesaus over en bestrooi met nootjes.
bekijk ook



