Worteltaart ontbijtje

Simone Recepten Laat een reactie achter

Gisteren vertelde ik al dat we in de vakantie de eetgewoontes van de kinderen hebben aangepast. Een hele omslag. Daarnaast heb ik namelijk ook mijn eigen eetpatroon weer aangepast. Een paar weken geleden heb ik een fooddetective-test gedaan bij Marianne van Gezondheidspraktijk Vitalis. Hierbij word gekeken op welke voedingsmiddelen je gevoelig reageert. Susan van Mesa Verde legt het hier heel handig uit hoe zo’n test precies werkt. Bij mij kwam er een sterke reactie op ei en een lichte reactie op paranoten uit de test. Beide probeer ik nu dus de komende 3 maanden zoveel mogelijk te vermijden. Heel wat ontbijtjes vielen voor mij ineens af, maar gelukkig met een beetje creatief denken tover ik elke keer weer iets heerlijks op tafel! Hierbij een recept voor een ontbijtpap met de smaak van worteltaart.

Ingrediënten

4 el chaizaad
300 ml kokosmelk
300 ml water
6 el kokosrasp
2 tl kaneel
1 tl vanillepoeder
Handje rozijnen naar wens

1 grote geraspte wortel
Optioneel kaneel-amandelen in stukjes gehakt

Bereidingswijze

Meng de avond van te voren alle ingrediënten behalve de wortel en toppings goed door elkaar. De rozijnen zorgen voor extra zoetigheid dus die kun je eventueel ook weglaten. Bewaar het een nacht in de koelkast. De volgende dag roer je het geheel nog eens goed door en voeg je de geraspte wortel toe. Wederom goed roeren en daarna kun je het verdelen over de schaaltjes. Met deze hoeveelheid hebben we met ons hele gezin genoten, maar luister zelf vooral naar je eigen lichaam of de hoeveelheid voldoende is of dat er meer of minder klaar gemaakt kan worden. De kaneel-amandelen die ik heb toegevoegd zijn mijn favoriete snoepjes :) voorheen kocht ik de versie met niet zulke pure chocolade, maar tegenwoordig heb ik een variant met raw chocolate erin!
1 2 3 4

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *