Bananenpap met chocopasta

Simone Recepten Laat een reactie achter

Het blijft een favoriet hier in huis bananenpap. Dit is eigenlijk niets anders dan een gepureerde banaan met wat kokosmelk. Door de toevoegingen word het elke keer weer anders. Mijn kinderen zien dit als een echt toetje. Het heeft ook wel wat weg van vla/pudding. Overigens eten de kinderen het meestal als tussendoortje, maar je kunt het bijvoorbeeld ook als ontbijt doen. Nu we deze week weer eens heerlijke chocoladepasta hadden gemaakt bedacht we dat die ook wel erg lekker zou zijn in de pap. Dus bij deze moest ik even het idee met jullie delen.

Ingrediënten

1 banaan per persoon
Scheutje kokosmelk naar wens
1-2 el chocoladepasta
(extra optie wat gelatinepoeder voor de eiwitten)
Eventueel extra toppings:

  • Banaan
  • Cacao
  • Cacaonibs
  • Gehakte nootjes
  • Kokos
  • Etc.

Bereidingswijze

Pureer of prak de banaan helemaal fijn. Gebruik de kokosmelk om het geheel naar wens iets dunner te maken. Voeg de chocopasta toe en roer alles goed door. Wil je gebruik maken van gelatinepoeder dan kun je dit gewoon nog toevoegen (ik los het altijd op in wat warm water) wel goed roeren zodat je geen klontjes krijgt! Wanneer je het gelijk opeet zal de pap er niet dikker van worden. Gelatine maakt een gerecht dikker wanneer het eerst warm is en daarna de tijd krijgt om goed af te koelen.

camera 009 camera 010

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *