Salad in a Jar – Spinazie met spekjes

Simone Recepten Laat een reactie achter

Vorige week had ik al een kip-bacon salade in a Jar geplaatst, deze week volgen nog wat meer handige meeneem gerechtjes. Onderstaand recept kun je ook gelijk warm opeten (ook een aanrader). Maar met warm weer is het ook lekker wanneer het afgekoeld is. Door de tomaatjes even mee te verwarmen vormt het vocht uit de tomaatjes een heerlijke dressing die samen met het zoutige vet van de spekjes genoeg smaak aan het geheel geven. Zoals je ziet heb ik deze keer in plaats van sla voor spinazie gekozen. Door de spinazie niet mee te bakken blijft deze heerlijke knapperig.

Ingrediënten voor 2 personen

pijnboompitten
4 handenvol spinazie
100 gram spekjes
10 middelgrote trostomaatjes
75 gram taugé
1 ui
150 gram champignons
(eventueel knoflook)
wat olie om in te bakken

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn. Verhit een wok of hapjespan en smelt hier wat kokosolie (of ander vet) in. Fruit de uitjes en knoflook. Snij ondertussen de champignons. Voeg de spekjes en champignons toe en bak deze tot ze gaar zijn. Snijd de tomaatjes in stukken en voeg deze samen met de taugé toe aan de pan. Eventjes mee laten bakken en daarna kan het mengsel van het vuur af. Laat het geheel afkoelen en verdeel dan over 2 potten. Was de spinazie en verdeel deze bovenop het spekjesmengsel. Strooi tot slot nog wat pijnboompitjes bovenop.

camera 003 camera 004 camera 005 camera 006

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *