Viskoekjes met zalm en prei

Simone Recepten 1 Reactie

Met viskoekjes kun je ontzettend goed variëren. Denk aan verschillende soorten vis en groenten. Wat ik zelf altijd heel belangrijk vind, zijn de kruiden die je er aan toevoegt, het liefst verse kruiden waar je er dan lekker veel van gebruikt. Een teentje knoflook past er vaak wel bij, om het geheel wat meer pit te geven. Verder ben ik dol op basilicum, dille, peterselie en koriander. Deze keer had ik een viskoekje met zalm gemaakt. Standaard zou ik daar dan eigenlijk dille bijdoen, maar dat had ik niet in huis. Vandaar de keuze voor basilicum en die is echt erg goed bevallen! Hierbij dan het recept voor de variant die ik deze keer heb gemaakt:

Ingrediënten

300 gram zalmfilet
2 eieren
4 el arrowroot (kun je vervangen voor tapiocameel)
1 prei
1 teentje knoflook
Flinke hand basilicum
Zout en peper

Bereidingswijze

Hak de zalm in kleine stukjes. Snijd de prei in stukken en maal of snij lekker fijn. Snij ook de basilicum fijn en pers de knoflookteen uit. Meng nu alle ingrediënten in een schaal tot alles goed gemengd is. Verwarm nu een pan op een laag vuurtje en leg hier kleine hoopjes beslag. Om mooie ronde vormen te krijgen kun je een bakring gebruiken.

viskoekjes

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: 26 Lekkere hapjes en snacks voor op een feestje, of bij de TV. | PINKPRESS.NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *