Verjaardagstaart

Simone Recepten Laat een reactie achter

Deze week was mijn dochter jarig, dit hebben we afgelopen weekend gevierd. Bij een verjaardag hoort natuurlijk wel een taart! Vorig jaar was dit nog een prinsessentaart, dit jaar wilde ze een appeltaart en een iets met chocola taart :) Voor de appeltaart heb ik een bodem gemaakt van paleo zanddeeg met daarin gebakken appelschijfjes en rozijntjes. Recept voor de bodem heb ik uit het boek my paleo patisserie dat boek is echt een aanrader!

appeltaart

Voor de taart met chocola was ik op zoek naar een stevig cakerecept zodat ik de taart door kon snijden zonder dat hij uit elkaar zou vallen. Ik ben voor de combinatie amandelmeel en tapiocameel gegaan wat zorgde voor een lekker stevig resultaat.

Ingrediënten voor de cake

Droog:
200 gram amandelmeel
150 gram tapiocameel
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
Nat:
4 el ahornsiroop
2 eieren
75 ml palm shortening (gesmolten)
150 ml kokosmelk
2 tl vanille extract

Overige ingredienten:

Chocoladeroom
Chocolade om te versieren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Klop de eieren los in een aparte kom en voeg hier de rest van de natte ingrediënten bij. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge en meng het geheel goed door elkaar. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet hem goed in. Giet het beslag erin en plaats hem in de voorverwarmde oven. Bak voor 40 min. of tot een cakeprikker er schoon uitkomt. Goed laten afkoelen voordat je hem verder verwerkt.

Maak ondertussen de chocoladeroom met dit recept of een andere vulling naar keuze.

Snijd nu de cake door midden. Smeer een flinke laag room op de onderste helft en plaats de bovenkant weer terug. Verdeel de rest van de room aan de buitenkant van de cake en versier hem verder zoals je wilt. Zelf had ik chocola gesmolten en in Hello Kitty vormpjes gedaan zodat het toch een beetje een kindertaart werd. De wit met roze Hello Kitty’s zijn kokossnoepjes met framboos.

verjaardagstaart 1 verjaardagstaart 2 verjaardagstaart 3 verjaardagstaart 4 verjaardagstaart 5 verjaardagstaart 6

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *