Zoete sushi

Simone Recepten Laat een reactie achter

Wanneer we zelf sushi gaan eten vragen de kinderen altijd om pindakaas sushi. Dit hebben ze ooit een keer in een restaurant gegeten en dat was echt een feestje op je bord! Doordat de kinderen beide niet van rijst houden maakten we vaak een alternatief voor hun. Hopelijk komt daar nu verandering in, want nadat ik bloemkoolsushi bij realfood restaurant Andersom heb geproefd ben ik dit thuis gaan namaken en ze vonden dit toch wel best lekker :) Alleen aan de nori moeten ze nog een beetje wennen, een klein beetje lusten ze wel maar niet een heleboel. Als toetje hadden we deze zoete sushi gemaakt voor het geval ze de sushi toch niet lekker zouden vinden.

Ingrediënten

Een stapel wraps (zelf had ik deze paleo versie gebakken van Paleofamilie)
1 of 2 bananen
Notenpasta naar keuze
Optioneel:
Kokosrasp
Cacaonibs

Bereidingswijze

Snijd de banaan in de lengte in reepjes. Smeer de wrap in met notenpasta. Leg in het midden een rijtje banaan en strooi hier naar keuze kokosrasp of cacaonibs over (of gewoon allebei natuurlijk!) Rol hierna voorzichtig de wrap op tot een mooi rolletje. Zelf gebruikten we hiervoor een sushimatje om het nog echter te maken voor de kinderen! Snijd nu mooie plakjes en serveer met stokjes.

zoete sushi 1 zoete sushi 2 zoete sushi 3 zoete sushi 4 zoete sushi 5

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *