Mango pannenkoeken

Simone Recepten 1 Reactie

Een tijdje terug deelde ik al het bekende recept voor bananenpannenkoeken. Vandaag een variatie hierop met ook een heerlijk zoete vrucht. Mango is wel wat minder bindend dan banaan waardoor je met deze pannenkoeken goed je best moet doen om ze voorzichtig om te draaien. Maar de smaak is het dubbel en dwars waard! Vooral uitproberen dus :)

Ingrediënten

2 grote mango’s (of pakje diepvries mango laten ontdooien)
4 eieren
5-6 lepels kokosmeel
scheutje kokosmelk als je een dunner beslag wilt maken

Bereidingswijze

Schil de mango’s en snijd deze in grove stukken. Doe ze samen met de eieren in een grote schaal. Gebruik je staafmixer om de mangostukken helemaal fijn te pureren. Voeg nu de kokosmeel toe en roer goed met een lepel. Eventueel kun je nog wat kokosmelk toevoegen voor een iets dunner beslag. Laat het beslag even rusten en roer daarna nogmaals door. Verhit een koekenpan en smelt een klein beetje kokosolie in de pan. Bak hierin kleine pannenkoekjes, zelf gebruik ik een volle eetlepel per pannenkoekje.

mango pannenkoeken 1 mango pannenkoeken 2

bekijk ook

Comments 1

  1. Jouke In der Maur

    Wow Simone, wat zijn deze achterlijk lekker! In mijn zoektocht naar geschikte ontbijtjes (voor iemand met een lactoseintolerantie én systemische nikkelallergie -die ook nog eens heel intensief sport en (dus) ook nog eens wil eten ‘for performance’- is dat een hele puzzel kan ik je vertellen ;-)) heb ik al heel wat ‘mwah, kan ermee door’-recepten bij elkaar gesprokkeld, maar jouw mangopannenkoekjes? Een 9+ hoor (ze zouden een 10 geweest zijn als ik een manier gevonden zou hebben om ze makkelijk om te draaien, want da’s inderdaad een fikse uitdaging, haha). Thanks for sharing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *