Frisse smoothie

Simone Recepten Laat een reactie achter

Wederom een lekker smoothie recept verzonnen door mijn man. Had je de vorige met koffie al geprobeerd? Deze keer geen zoete smoothie maar een lekker vullende frisse smoothie. De smoothie is gemaakt met rauwmelkse yoghurt dus wanneer je een koemelkallergie of lactose intolerant bent kun je dit vervangen door meer kokosmelk.

Zelf kunnen we hier in huis wel  kleine beetjes rauwmelkse kefir of yoghurt verdragen waarschijnlijk doordat de lactase in rauwe melk nog aanwezig en werkzaam is. Door pasteuriseren verwijder je namelijk niet alleen de eventuele slechte bacteriën ook gaan een heleboel goede stoffen verloren. Wanneer melk nog lactase bevat ondersteunt het je lichaam om de lactose uit de melk te verteren. Bij yoghurt en kefir gebeurt dit tijdens het fermentatie proces al voor een groot deel. Dus ook als je zuivelvrij eet wegens intolerantie zou het best kunnen dat je rauwmelkse kefir of yoghurt wel verdraagt. Durf je het aan om het te proberen doe dit dan wel met toezicht en in kleine hoeveelheden.

Ingrediënten

1/2 komkommer
paar blokjes bevroren spinazie
150 ml kokosmelk
150 ml rauwmelkse yoghurt

Bereidingswijze

Was de komkommer en snijd in grove stukken. Stop daarna alle ingrediënten in de blender en mix tot een lekker glad drankje is ontstaan.

frisse smoothie 1 frisse smoothie 2 frisse smoothie 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *