Appelcakejes zonder toegevoegde suikers

Simone Recepten Laat een reactie achter

Het idee voor deze cake kwam op een middag bij mijn ouders thuis. Mijn moeder wilde graag cakejes bakken voor de kleinkinderen, maar had niet meer alle ingrediënten in huis die ze normaal gebruikt. Wel had ze moesappels in huis, van die lekkere grote zachte appels die perfect zijn om appelmoes mee te maken. Ik besloot om eens te experimenteren en maakte met de helft van de onderstaande ingrediënten 6 kleine cakejes. Heerlijk smeuïg, totaal niet wat je van een cakeje van kokosmeel verwacht. Het mooie is dat een appel al lekker zoet van zichzelf is waardoor je geen suiker meer hoeft toe te voegen. Wel heb ik er flink wat kaneel en iets vanille bij gedaan om de zoete smaak wat meer naar boven te krijgen.

Dit recept is trouwens ideaal om jonge kinderen mee te laten helpen in de keuken. Lekker roeren en oefenen met eieren breken. mijn oudste zoon word er al aardig goed in die eieren breken. Voor de zekerheid gebruiken we nog een apart schaaltje maar eigenlijk is dit al niet meer nodig. Vinden jullie kinderen het oom zo leuk om mee te helpen in de keuken?

Ingrediënten

2 appels
4 eieren
5-6 el kokosmeel
2 el kaneel
2 tl vanille extract
1 tl baking soda
1 tl citroensap
eventueel garneren met amandelschaafsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier Schil en rasp de appels. Stop ze in een grote kom en voeg hier de eieren, kaneel, vanille extract en citroensap aan toe. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg nu 1 voor 1 de eetlepels kokosmeel toe en roer tussendoor goed door. Het ligt een beetje aan de grote van de eieren en appels hoeveel kokosmeel je nodig hebt. Het beslag is klaar wanneer het smeuïg is maar niet meer echt vloeibaar. Voeg als laatst dan nog de baking soda toe en roer het geheel voor de laatste keer door. Giet het nu in je met bakpapier beklede cakeblik, bestrooi eventueel met amandelschaafsel en plaats in de voorverwarmde oven. Nu ligt het aan je oven hoe lang de cake moet bakken. Houd een richtlijn aan van 45-55 min. voor een grote cake en 25-35 min. als je het beslag in losse cakevormpjes stopt.

appelcake appelcake 2 appelcake 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *