Pompoensoep

Simone Recepten Laat een reactie achter

Wat is er lekkerder dan een heerlijk soepje als het buiten guur en koud is. Bij ons word er elke week wel een grote pan soep klaargemaakt en daar smullen we dan een aantal dagen van. In het begin moesten de kinderen niets van soep hebben. Vaak visten we wat groenten uit de soep die ze dan los op hun bord wel wilden opeten. Of we zeefden juist de stukjes eruit zodat ze een kommetje/beker bouillon te drinken kregen. Langzaam aan durfden ze steeds meer te proberen. Dat krijg je als je er zelf gewoon van blijft genieten, kinderen kijken toch naar hun grootste voorbeeld de ouders. Experimenteer dus gerust met gerechten die je kinderen nu niet lusten wie weet heb je op een gegeven moment zelf te weinig omdat ze het bord onder je neus leeg eten! Deze pompoensoep was ieder geval een hit hier in huis.

Ingrediënten

500-750 ml (botten)bouillon
1 pompoen
2 rode uien
400 gram champignons
3 teentjes knoflook
Zout en peper

Bereidingswijze

Was de pompoen goed en snijd dan in stukken. Pak een grote soeppan waar je de pompoenstukken instopt en vul deze aan met bouillon tot de pompoen net onder staat. Voeg ook de knoflook toe en laat het geheel lekker pruttelen op een half vuurtje tot de pompoen goed gaar is. Maak een glad soepje met behulp van de staafmixer. Snijd daarna de rode ui en champignons en bak deze gaar in een aparte pan. Voeg ze toe aan de pompoensoep en proef de soep om naar smaak nog wat peper en zout te kunnen toevoegen.

pompoensoep pompoensoep 2 pompoensoep 3 pompoensoep 4

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *