Lasagne

Simone Recepten 1 Reactie

In de kerstvakantie hebben we als gezin de film Garfield gekeken. Ik weet niet of je de film kent, maar een van de hoofdrollen is een dikke rode kater genaamd Garfield. Garfield is dol op lasagne en eet dit graag elke dag. Na het zien van deze film hadden we zelf ook zin om lasagne te eten. Het is echt lang geleden dat ik lasagne heb gemaakt. Vroeger maakte ik graag vegetarische lasagne met champignons en courgette, wel gebruikte ik altijd een pakje voor de saus.

Een nieuwe uitdaging dus. Deze keer gebruikte ik ook courgette en champignons, verder is mijn hele recept van vroeger totaal verandert. Zo gebruikte ik courgette plakken in plaats van lasagnebladen. Maakte ik de saus zelf (wel op de makkelijke manier met passata en gepelde tomaten) en voegde er gehakt aan toe.

Het moment dat we aan tafel gingen was wel even spannend zullen de kinderen het lusten? Sinds de kinderen geboren zijn hebben dit namelijk niet gegeten (zo lang geleden was het dus) Maar gelukkig viel het heel goed in de smaak. De volgende dag hebben we bij de lunch nog een keer met zijn allen kunnen smullen.

Ingrediënten (genoeg voor 2 schalen)

500 gram gehakt
800 gram champignons
2 uien
1 rode ui
3 courgettes
1 fles passata
2 blikjes gepelde tomaten
4 teentjes knoflook
Basilicum als garnering
Optioneel: pecorino om bovenop te raspen

Bereidingswijze

Verwarm wat kokosolie in de pan en bak hierin het gehakt. Snijd de champignons in dobbelsteentjes en de ui fijn. Voeg deze samen met de knoflook toe aan het gehakt en bak mee tot ze gaar zijn. Voeg dan de fles passata toe en laat het geheel even doorpruttelen. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes. Begin nu met het bouwen van de laagjes. Eerst een laagje van het gehaktmengsel, goed uitspreiden. Daarop komt een laagje courgette en bouw zo door tot de schaal bijna vol is. Verdeel nu per schaal 1 blik gepelde tomaten over de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat de bovenkant geen verbrande stukjes groente of gehakt krijgt. Wanneer je zuivel kan verdragen is het lekker om wat geraspte kaas bovenop te strooien. Zelf gebruiken we hier pecorino voor deze harde schapenkaas bevat weinig lactose en geen koemelk waardoor wij deze allemaal goed verdragen.

lasagne lasagne 2

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Groene lasagne met kip | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *