Avocado citroen ijs

Simone Recepten 1 Reactie

Dit ijsje is geïnspireerd door de sinaasappelavocado mouse van paleofamilie. Normaal aten we avocado toetjes met banaan of banaan en cacao, maar door Diana ben ik de sinaasappel versie eens gaan proberen. Die viel zo goed in de smaak dat wilde ik ook wel eens met een andere citrusvrucht proberen. Omdat ik avocado stukjes in de vriezer had bedacht ik dat het een goed idee zou zijn om er een ijsvariant van te maken. Doordat er citroensap in verwerkt zit blijft de avocado zijn mooie groene kleur goed behouden.

Ingrediënten

200 gram avocado (in stukjes ingevroren)
50-100 ml kokosmelk
Sap en rasp van 1 citroen
1 el honing of ander zoetmiddel naar wens

Bereidingswijze

Stop de bevroren avocado in de keukenmachine en voeg het citroensap en de rasp toe. Nu ligt het aan je hoe krachtig je keukenmachine is of je gelijk kan starten of dat je de avocado iets moet laten ontdooien. Zodra je het vertrouwt laat je de machine draaien totdat de avocado bijna helemaal klein gehakt is. Voeg nu scheutje voor scheutje de kokosmelk toe tot het de gewenste dikte heeft. Meng als laatst de honing erdoor en proef tussendoor of het zoet genoeg is anders kun je nog wat extra toevoegen. Wil je er mooie bolletjes van maken kun je het beste het ijs nog even in de vriezer weer wat laten opstijven anders lekker direct smullen! citroen avocado ijs

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Guacamole | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *