guacamole

Guacamole (zonder nachtschades)

Simone Recepten Laat een reactie achter

Deze week staat in het teken van de avocado doordat mijn man en ik hier echt dol op zijn. Ondertussen kunnen de kinderen eigenlijk ook geen dag meer zonder. Hun eten het liefst avocado als het verwerkt is in een zoetig gerechtje zoals dit ijs, taart, pannenkoeken of groene bananenvla. Maar ook stukjes avocado met wat zout erover is een geliefd bijgerecht tijdens een maaltijd.

Als dip (nu ik een tijd geen mayonaise eet) maak ik momenteel graag deze guacamole. Het liefst eet ik het overal bij: vlees, vis, bakbananen, tarofrietjes of gemengd door de salade als soort dressing :)

Ingrediënten

2 avocado’s
1-2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 el citroensap

Bereidingswijze

Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en prak dit goed door elkaar. Pers de teentjes knoflook erboven uit, voeg het citroensap toe en snipper het uitje fijn. Roer alles goed door elkaar en voeg eventueel wat olijfolie toe. Breng op smaak met zout en geniet!
2

Bewaren

Delen is lief:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
INSTAGRAM

bekijk ook

uitgelichte formaat uitgelicht uitgelichte foto 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *