Bananen smoothie traktatie

Simone Traktatie Laat een reactie achter

Onze oudste zoon word volgende week alweer 6 jaar. Wat vliegt de tijd! Dit houdt in dat we ook weer aan het nadenken zijn over de traktatie. Vandaag even terug in de tijd en deel ik de traktatie voor groep 1. Hij werd toen 4. Deze blog had ik voor de gezonde mama geschreven:

Er bestaat op de school waar onze kleuter heengaat wel een soort traktatiebeleid, maar de juf vertelde ons er al gelijk bij dat de meeste ouders zich hier niet aanhouden. Het beleid houdt in: iets kleins en het liefst iets gezonds. Als de traktatie uit de hand loopt krijgen alle kinderen de traktatie mee naar huis zodat de ouders zelf kunnen beslissen of hun kind het mag opeten. Gelukkig komt het hier nog niet zover dat er happy meals getrakteerd worden (weet niet of dit waar is, maar die verhalen doen nu de ronde!)

Een lekker eigen trommeltje!

Wel hebben wij er samen met onze kleuter voor gekozen om een eigen trommeltje op school te zetten met lekkers waar hij zich beter bij voelt. Heel de klas weet ondertussen dat hij bepaalde dingen niet eet. Laatst was er een kindje jarig en toen heeft haar vader speciaal een cakeje met stevia gemaakt voor hem, echt superlief!

Lekker, gezond en origineel?

Maar toen kwam het moment dat onze kleuter zelf mocht gaan trakteren. Diverse ideeën kwamen in me op, maar ik vond het moeilijk geef ik eerlijk toe. Graag wilde ik zelf iets origineels doen, onze kleuter wilde natuurlijk vooral iets lekkers en allemaal wilden we iets redelijk gezonds. Flink eisenpakket of niet?

Bananen smoothie met gegraveerde glaasjes!

Wat ik uiteindelijk heb bedacht waren bananen smoothie’s! Banaan gemixt met kaneel en kokosrijstmelk. Heel simpel en o zo lekker. Bij de Xenos vond ik kleine glaasjes 6 voor 1,49 en toen ik ze haalde waren ze ook nog eens in de aanbieding. Als extra verassing heb ik op alle glaasjes een naam gegraveerd. Zo hebben ze dus allemaal een eigen glaasje wat ze mee naar huis konden nemen. Alle kinderen vonden dit erg leuk en op de paar kinderen na die geen banaan lusten (bestaan die? die van mij eten bananen alsof het aapjes zijn) viel de smoothie ook in de smaak.

bananenshake

Nu zou ik zelf de ingrediënten iets aanpassen en het volgende recept aanhouden:

Ingrediënten

2 bananen
250 ml kokosmelk
250 ml water
1 el kaneel

De hoeveelheden kun je aanpassen aan hoeveel glaasjes je te vullen hebt.

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *