Hartige broodjes

Simone Recepten 5 Reacties

Enige tijd geleden plaatste Marinka van eetpaleo een recept voor Krentenbolletjes. Toevallig schreef mijn oudste zoon niet lang erna rozijnenbroodjes op zijn eigen gemaakte boodschappenlijstje. Goede reden dus om het recept uit te proberen. Ze waren erg goed gelukt en we hebben er samen van zitten smullen (zie maar hoe de jongste aan het smullen is). De smaak bleef in mijn hoofd zitten en ik bedacht me dat de broodjes vast ook erg lekker zouden zijn in een hartige versie. Mijn man riep gelijk broodjes hamburger, zijn favoriet. Bij deze dus onze hartige versie. De kruiden kun je nog naar eigen wens veranderen, ligt eraan wat je erbij eet. Wij hadden er deze keer grote platte broodjes van gemaakt ideaal voor hamburgers, natuurlijk kun je ook kleine bolletjes maken.

Ingrediënten

200 gram amandelmeel
150 gram tapiocameel
60 ml gesmolten palmshortening of kokosolie
100 ml kokosmelk
2 eieren
Bakpoeder
Teentje knoflook
1 el oregano
Zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 graden. Meng in een grote kom de melen met de kruiden, het uitgeperste teentje knoflook en het bakpoeder door elkaar. Smelt de palmolie en roer hier de kokosmelk en eieren doorheen. Meng de natte en droge ingrediënten met elkaar tot alles goed gemengd is. Voeg iets tapiocameel toe als het deeg te vochtig word of iets kokosmelk als het te droog word. Het vormt uiteindelijk een plakkerig deeg, maar wanneer je de tip van Marinka gebruikt en met natte handen bolletjes maakt komt het goed. Maak bolletjes van het beslag en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze voor 20 min. in de voorverwarmde oven. Even iets laten afkoelen en gelijk smullen. Eventueel kun je de broodjes nog bewaren of invriezen, hier is dat tot nu toe niet gelukt.
hartige broodjes hartige broodjes hartige broodjes

bekijk ook

Comments 5

  1. Post
   Author
 1. Maria de Valk

  Lijkt me lekker. Ik ga het zeker proberen.
  Nog 1 vraagje: Hoeveel grote / kleine broodjes maak je met deze hoeveelheid deeg?

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *