Roze salade

Simone Recepten Laat een reactie achter

Eerst aten mijn man en ik deze salade samen en hadden we genoeg aan 500 gram bietjes. Maar doordat de kinderen ons elke keer zagen smullen wilden ze eerst proeven, daarna een aantal hapjes en op het laatste
hadden de kinderen elke keer mijn gedeelte van de salade op en bleef ik met een leeg bord achter.  Tijd dus om een dubbele hoeveelheid te maken en met zijn allen te smullen. Hieronder volgt de kindvriendelijke versie. Zie de tip onderin als het voor je gevoel nog iets extra’s kan gebruiken!

Ingrediënten

1 kilo bietjes
Halve pot augurken
1-2 el mayonaise naar smaak
Peper en zout

Bereidingswijze

Boen de bietjes goed schoon. Kook of stoom de bietjes gaar. Verwijder nu als je het wil de schil anders alleen de harde gedeeltes. Snijd de augurken en bietjes in stukjes. Meng alles in een grote kom door elkaar. Voeg de mayonaise toe en naar smaak wat peper en zout.

Tip voor wie wat extra bite erdoor wil:

Snipper een uitje fijn en meng deze rauw door de salade! Jummie :)bietjes 3

bietjes 2 bietjes 4

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *