Wanneer je op internet zoekt kun je vele variaties vinden op deze balletjes. Iedereen noemt ze weer anders bliss balls, snoepballetjes, dadelballetjes etc. Waarom ik dan toch ook nog mijn favorieten deel? Ze zijn gewoon zo ontzettend makkelijk en lekker! Voor iedereen die dit nog nooit gemaakt heeft echt even proberen je weet niet wat je mist. Meestal gebruik ik noten of zaden in de balletjes, maar deze keer een fijne chocolade variant.
Ingrediënten
100 gram Dadels (geweekt)
1-2 el Cacao
1 tl Vanille
3 el Kokosolie
Bereidingswijze
Week de dadels van te voren in warm water. Hoe langer je de dadels weekt hoe zachter ze worden. Vergeet je net als mij ze de avond van te voren te weken? Gebruik dan heet water uit de kraan en dan kun je snel aan de slag! Stop de dadels daarna in je keukenmachine en laat hem draaien tot er een dadelpasta gevormd is.voeg nu de overige ingrediënten toe en laat de machine draaien tot alles goed gemengd is. Even voorproeven, daarna kijken of je er makkelijk balletjes van kan draaien. Lukt het niet erg goed voeg dan wat water of kokosolie toe. Rol balletjes en laat ze even opstijven in de koelkast. Vaak rol ik ze door (in dit geval cacao) of kokos zodat de buitenkant niet meer plakkerig is. Geloof dat je de balletjes een week kunt bewaren in de koeling maar dat hebben ze hier nooit gered :)