chocolate chip koekjes

Simone Recepten Laat een reactie achter

Van het weekend had mijn man zin om koekjes te bakken. En ik heb altijd zin in chocola dus combineer die twee en we maakten koekjes met chocola! Na een paar recepten bekeken te hebben, zijn we aan de slag gegaan om ons eigen recept te creëren. Een geslaagd experiment en samen in de keuken is zeker voor herhaling vatbaar! Deze koekjes zijn erg snel gemaakt en worden een beetje zacht en chewy. Wil je ze wat knapperiger maak ze dan lekker dun en laat de kokosmelk weg. Mogelijkheden genoeg om het aan je eigen wensen aan te passen :)

Benodigdheden (voor ongeveer 15 koekjes):

150 gram amandelmeel
3 el palmshortening
2 el honing
1 el kokosmelk
1/4 tl backing soda
1/4 tl vanillepoeder
snufje zout
60 gram chocolade in stukjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de amandelmeel samen met de backing soda, zout en vanille. Smelt de palmolie au bain marie en voeg hier de honing en kokosmelk aan toe. Kneed alles goed door elkaar en voeg als laatst de chocoladestukjes toe. Gebruik een eetlepel om ongeveer dezelfde maat koekjes te vormen en druk ze iets plat op de bakplaat. Bak ze in de oven voor 12-15 min. Verschilt per oven maar zorg ervoor dat ze net lichtjes bruin worden. Laat ze afkoelen op een rooster als je zolang kan wachten.

camera 284 (2)

camera 287 (2)

camera 288 (2)

camera 290 (2)

camera 292 (2)

camera-293-(2)

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *